Hvad er et Smart Hjem !!!

Smart hjem og sikring i et produkt.

  • Sikring mod indbrud, brand, oversvømmelse, videoovervågning mm.

  • Altid i nærkontakt med dit hjem, notifikation via app, e-mail, sms, samt mulighed for at fjernstyrer hjemmet.

  • Intet abonnement eller andre månedlige gebyrer.

  • Smart belysning, tænd f.eks. automatisk lys når du kommer hjem, hvis det er mørkt.

  • Kan udvides med talestyring, tænd, sluk eller start rutiner med din stemme.

  • En tablet, kan bruges som central hjem styringspanel.

  • Scene kontroller, lav let dine egne automatiske rutiner.

  • Automatisk alarm til og frakobling ved hjælp af geolocation på hjemmets smartphones.

Kontrolleren er hjertet i dit smart hjem. Denne er koblet til Internettet og det derfor du altid er i kontakt med dit hjem. Det er her du bygger og kontrollerer dine automatisk rutiner. Alle dine sensorer og andre kontrollerbare enheder i dit hjem, er også koblet til kontrolleren. Den viste model understøtter Z-wave, Zigbee, Bluetooth og WiFi.
Din smartphone, Android eller Iphone er forbindelsen til dit smarte hjem. Her modtager du alarmer og beskeder omkring hændelser i dit hjem. Det giver dig også mulighed for at ændre ting i dit hjem, justere op/ned for varmen, tænde lys eller hvad der nu er behov for.

[2jslideshow 154]

Z-wave sensorer, Z-wave er en meget udbredt standard indenfor smart hjem, i EU bruges 868.42 MHz. Udvalget af sensorer og andre kontrollerbare enheder er meget stort. Men her kan nævnes Pir/Bevægelsessensor, Dør/vindue kontakter, Stikkontakter, Røgalarm, Oversvømmelse sensor, Sirene og Radiator termostater.
Men en tablet, evt. væg monteret har du et fantastisk betjeningspanel til dit hjem. Det giver dig mulighed for at tænd, slukke og kontrollere ting, starte scener og udlæse data fra dine sensorer. Med f.eks. ImperiHome har du en utroligt fleksibel grænseflade med tilpasnings mulighed lige efter dine behov. Det skal nævnes at ImperiHome også funger med Phlips Hue Bridge, som er meget brugt til smart belysning. Funktioner som lysdæmpning, farveskift og gruppering af lyskilder.

Belysning i et smart hjem. Her er Zigbee meget udbredt standard og med en Philips Hue Bridge er du godt i gang. Med et software plugin installeret i Vera kontrolleren gøres Philips Hue Bridge til en slave kontroller. Det er nu muligt for Vera at styre Zigbee lyskilder som om de var koblet direkte til denne. Dvs. der nu er mulighed for at bygge scener/automatik i Vera som også styrer belysning, f.eks. slukker og tænder belysning når du ikke er hjemme. Et andet scenarie, der detekteres indbrud i dit hjem, alarmen lyder men der nu også mulighed for at tænde alt lys i hjemmet.
En vigtig del i det smart hjem er at konstruere scener/automatik, det er selve automatiseringen af dit hjem. Scener opbygges omkring en eller flere hændelser som skal være opfyldt for at udløse en eller flere andre handlinger. Et eks. det er sengetid, du aktiverer en scene ”Godnat” hvor dit hjem bliver skalsikret, dvs. alle dør/vindue kontakter tilkobles, varme sættes på natsænkning og alt lys slukker efter 10 min, alt dette ved en handling. Vera kontrolleren har en logisk og intuitiv grænseflade til opbygning af disse scener. En trigger kan være tidspunkt, en kontakt, lys(Lux), temperatur, bevægelse, regn, luftfugtighed, sol op/nedgang, osv.